

Musujące białe, wytrawne, brutalne
Region: Hiszpania, Katalonia, Cava
Producent: Garcia Carrion
Marka: Pata Negra
Wytrzymałość: 11,5%
Objętość: 0,75 l
Odmiany winogron: Macabeo, Parellada, Xarello
García Carrión urodził się w Jumilli w 1890 roku. W ciągu 120 lat swojej historii stał się absolutnym liderem na rynkach wina w Hiszpanii, pierwszą winiarnią w Europie i piątą na świecie. Dzięki marce Pata Negra firma wprowadza się do najważniejszych centrów handlowych w Hiszpanii. Zastosowanie technologii w tradycyjnych procesach produkcji wina pozwoliło nam zaoferować konsumentom wysokiej jakości wina za uczciwą cenę.
Przygotowanie / starzenie
Przygotowanie: Zaczynając od wina bazowego o znakomitej jakości, przeprowadzono drugą fermentację w butelce (z zastosowaniem tradycyjnej metody szampańskiej) w temperaturze nie wyższej niż 16ºC, co pozwoliło uzyskać małe i trwałe bąbelki przez co najmniej 12 miesięcy. . Butelki pozostały w naszych piwnicach, w całkowitej ciemności i ciszy, aż do tej pory. Leżakowanie: Butelki pozostają w piwnicach, w całkowitej ciemności i ciszy, aż do dziś.
Notatki degustacyjne.
Wygląd: jasnożółty
Nos: Ananas, Jabłko, Azjatyckie przyprawy, Śmietanka, Orzechy.
Usta: Brut, Wysoka kwasowość, Pełne ciało.
Łączenie w pary: Ostrygi, krewetki, tuńczyk, wieprzowina, wołowina.
Zobacz także