

Łopatka iberyjska Cebo (50% rasy iberyjskiej) pochodząca od świń iberyjskich karmionych naszą własną mąką, przy użyciu najwyższej jakości jęczmienia, pszenicy, kukurydzy i soi, co nadaje naszym kawałkom doskonały smak. Iberyjskie pochodzenie naszych świń jest nadzorowane i certyfikowane przez autoryzowane i zatwierdzone firmy.
OPIS SENSORYCZNY
Cienka, stylizowana noga, która po przecięciu przybiera intensywny czerwony i biały kolor, będący wynikiem nacieku tłuszczowego. Aromat jest delikatny, a smak intensywny.
KARMIENIE
Dieta świń iberyjskich, z których pochodzi łopatka iberyjska cebo, jest klasyfikowana jako intensywna lub ekstensywna. Gęstość jest większa niż 15 świń na hektar. Zwierzęta są karmione mąkami własnej produkcji, wykorzystując jako bazę najwyższej jakości zboża.
DOJRZEWANIE
Łopatka iberyjska Cebo jest sezonowana przez co najmniej 16 miesięcy; zwykle od 20 do 32 miesięcy, z fazą leżakowania od 8 do 14 miesięcy w naszych suszarniach i winiarniach w Cumbres Mayores, w regionie Jabugo (Huelva).
ORZECZNICTWO
Poprzez audyty przeprowadzane przez niezależne firmy, autoryzowane i zatwierdzone przez ENAC (Krajową Jednostkę Akredytacyjną).
Zobacz także