Jeśli zależy Ci na mniejszej wadze produktu lub jeśli chcesz, abyśmy pokroili ten produkt na plasterki, skontaktuj się z nami e-mailem lub telefonicznie.
Świnię karmi się własnoręcznie zrobioną mąką, z najwyższej jakości jęczmienia, pszenicy, kukurydzy i soi, co nadaje naszym kawałkom doskonałego smaku. Iberyjskie pochodzenie naszych świń zostało nadzorowane i posiada certyfikaty autoryzowanych i zatwierdzonych firm.
Opis
Nasza szynka iberyjska na przynętę składająca się w 50% z rasy iberyjskiej pochodzi od świń iberyjskich hodowanych na naszych pastwiskach i karmionych zbożem.
JEDZENIE
Nasza iberyjska szynka Cebo pochodzi od świń hodowanych na pastwiskach na terenie naszej posesji. Dodatkowo zwierzę karmione jest własnoręcznie zrobioną mąką na bazie najwyższej jakości zbóż, głównie jęczmienia, pszenicy, kukurydzy i soi.
Dojrzewanie
Dojrzewanie trwa zwykle od 24 do 36 miesięcy. Faza piwniczna trwa od 12 do 16 miesięcy w naszych suszarniach i magazynach w Cumbres Mayores, należącym do regionu Jabugo (Huelva).
CERTYFIKACJA
Certyfikacja odbywa się poprzez audyty przeprowadzane przez niezależne firmy, autoryzowane i zatwierdzone przez Krajową Jednostkę Akredytującą.
OPIS SENSORYCZNY
Kawałek ma wąską kość i lśniący tłuszcz. Z drugiej strony jego wnętrze charakteryzuje się odcieniami od intensywnej czerwieni po wiśniową czerwień. Podobnie ma subtelny aromat i gładki, trwały smak.
ETYKIETA
Biała pieczęć
Możesz zamówić ten produkt w całości lub w plasterkach przez nasz zespół i zapakowany próżniowo.
W Tartessos zajmujemy się produkcją szynki iberyjskiej w tradycyjny sposób od 1890 roku. Obecnie produkujemy szeroką gamę części. W tej sekcji możesz zapoznać się ze wszystkimi naszymi szynkami , gdzie znajdziesz wysokiej jakości kawałki iberyjskie o różnych właściwościach.
Jeśli zależy Ci na mniejszej wadze produktu lub jeśli chcesz, abyśmy pokroili ten produkt na plasterki, skontaktuj się z nami e-mailem lub telefonicznie.