

D.O. Utiel Requena
Typ: Wino czerwone
Grono: 100% Bobal
Wino odpowiednie dla wegetarian i wegan.
Uprawa i produkcja z minimalną ingerencją, mające na celu odzwierciedlenie całego potencjału terroir. Winogrona zebrano 6 października 2019 r.
Fermentacja w temperaturze 25ºC z drożdżami ze skórki winogron, z delikatnym mieszaniem. Zostały wyciśnięte po 15 dniach maceracji. Fermentacja jabłkowo-mlekowa w stalowych kadziach i późniejsze przeniesienie z osadem: przez 6 miesięcy starzenia przed butelkowaniem, z 80% wina w 5000-litrowej kadzi z francuskiego dębu, 10% w betonowych „jajkach”, a pozostałe 10% w glinianych naczyniach.
La Casa de la Seda idealnie nadaje się do serwowania z czerwonym mięsem, dziczyzną, wędlinami i serami dojrzewającymi. Podawane w temperaturze od 16 do 18ºC.
Zobacz także