SZYNKA SERRANO DUROC Gran Reserva bez kości z miasta Juviles, które znajduje się w sercu Parku Narodowego Sierra Nevada na wysokości 1250 m i w tym niezrównanym otoczeniu znajdują się suszarnie szynki Juviles. Ta uprzywilejowana naturalna enklawa umożliwia namnażanie się bogatej i zróżnicowanej flory całego regionu Alpujarra Alta.
Jesteśmy pewni, że delektowanie się cienkim plasterkiem pełnym delikatnych niuansów sprawi Ci przyjemność. Prawdziwa przyjemność dla zmysłów.
Cena dotyczy 1 kg produktu.
Jeśli zależy Ci na mniejszej wadze produktu lub jeśli chcesz, abyśmy pokroili ten produkt na plasterki, skontaktuj się z nami e-mailem lub telefonicznie.
Serrano to dojrzewająca szynka wytwarzana z mięsa popularnej, białej rasy świń. Nazwę produktu "jamón serrano" warunkuje sposób jego tradycyjnego wytwarzania. Odnosi się to w szczególności do dojrzewania udźca w charakterystycznym dla Półwyspu Iberyjskiego surowym, suchym klimacie mesety. Proces ten odbywa się właśnie tam, w górskich warunkach, przy niskich temperaturach, przez okres powyżej 24 miesięcy. Umożliwia on wydobycie ze smaku mięsa maksimum jego walorów.
SzynkaDuroc z ponad 24-miesięcznym naturalnym dojrzewaniem na wysokości 1250 metrów nad poziomem morza w Parku Narodowym Sierra Nevada.
Bez dodatków i konserwantów, o obniżonej zawartości soli, bez glutenu i laktozy.
Certyfikowany przez markę gwarancyjną Alpujarra.
Efekt końcowy skomplikowanego procesu dojrzewania tego mięsa nie tylko jest wyjątkowo smaczny. Jest również bardzo zdrowy i pożywny. Zawiera o wiele mniej tłuszczu niż szynka świeża lub gotowana, posiada za to znacznie więcej protein. Wyróżnia go znacząca zawartość ważnych dla właściwego funkcjonowania organizmu ludzkiego pierwiastków (fosfor, potas, żelazo, cynk) oraz witamin (B1, B6). I co szczególnie istotne dla wielu smakoszy, produkt ten by zachować przez długi czas swoje najlepsze cechy nie wymaga użycia żadnych sztucznych barwników oraz wzmacniaczy smaku. Jamón serrano nie zawiera aż tylu konserwantów co gotowane, surowe lub wędzone szynki.
Składniki: szynka i sól morska. Pochodzenie hiszpański
Formy spożycia: w plastrach jako przystawka lub przekąska.
SZYNKA SERRANO DUROC Gran Reserva bez kości z miasta Juviles, które znajduje się w sercu Parku Narodowego Sierra Nevada na wysokości 1250 m i w tym niezrównanym otoczeniu znajdują się suszarnie szynki Juviles. Ta uprzywilejowana naturalna enklawa umożliwia namnażanie się bogatej i zróżnicowanej flory całego regionu Alpujarra Alta.
Jesteśmy pewni, że delektowanie się cienkim plasterkiem pełnym delikatnych niuansów sprawi Ci przyjemność. Prawdziwa przyjemność dla zmysłów.
Cena dotyczy 1 kg produktu.
Jeśli zależy Ci na mniejszej wadze produktu lub jeśli chcesz, abyśmy pokroili ten produkt na plasterki, skontaktuj się z nami e-mailem lub telefonicznie.