

Pancetta to rodzaj boczku, mostka, typowego produktu mięsnego kuchni hiszpańskiej. Pancetta to kawałek bekonu z warstwami tłuszczu i mięsa z brzusznej części świni, peklowany w soli.
Boczek to rodzaj wieprzowiny wyrabianej z różnych części tuszy wieprzowej, zwykle boczku wieprzowego lub odtłuszczonych kawałków grzbietu. Jest spożywany jako osobne danie, a także jako dodatek (zwłaszcza na śniadanie) lub używany jako dodatkowy składnik dodający smaku potrawom (np. hamburger). Boczek służy również do nadziewania smażonych mięs, zwłaszcza dziczyzny, w tym dziczyzny i bażantów, a także może być stosowany jako warstwa smażonego mięsa do przyprawiania.
Możliwa dostawa w kawałkach o wadzę około 350g
Przechowywanie:
Produkt niezależnie od tego, czy jest pakowany próżniowo, czy nie, należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Należy chronić przed słońcem.
W przypadku pakowania próżniowego konsumentowi zaleca się otwarcie i wywietrzenie produktu przez kilka minut przed spożyciem.