

NAJBARDZIEJ innowacyjna cava zamknięta w pierwszej na świecie butelce cava VIOLET® z etykietą fosforyzującą ze światłem UV. Kwiatowy, owocowy, świeży i delikatny smak. Leżakowanie w piwnicach przez ponad 24 miesiące nadaje winu delikatne kremowe nuty i bardzo delikatny dwutlenek węgla.
Ultraviolet to cava, która łamie wszelkie zasady…
100% CERTYFIKOWANE EKOLOGICZNE WINNICE
Zbiór: zbiór ręczny, na początku sierpnia w przypadku Pinot noir i na początku września w przypadku Xarel.lo.
Tłoczenie winogron i fermentacja moszczu: prasa pneumatyczna, wybierająca tylko moszcz z wolnego spływu. Fermentacja każdej odmiany oddzielnie w kontrolowanej temperaturze w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Lekkie starzenie w beczkach z francuskiego dębu.
DRUGA FERMENTACJA W BUTELCE.
Barwa jasnożółta, z drobnymi, powoli uwalniającymi się bąbelkami. W nosie wino jest świeże, z kwiatowymi aromatami dojrzałych białych owoców i cytrusów, z lekkimi kremowymi nutami wynikającymi z starzenia.
W ustach delikatne, smaczne, o świeżym, długim i bardzo przyjemnym posmaku. Bardzo dobrze zintegrowany dwutlenek węgla.
Polecane do przystawek, ryżu, makaronu, ryb, ostryg i owoców morza. Można się nimi cieszyć w każdej chwili.
Podawać w temperaturze od 6 do 8 ºC, w wysokiej, cienkiej i niepozornej szklance w kształcie tulipana.
Zobacz także