

Odmiana winogron: 100% Tempanillo
Kupaż z różnych działek z winnic Burgos i Valladolid. Posadzono między 30 a 35 lat temu.
Zbiór ręczny. Zimna maceracja skórki i kontrolowana fermentacja w stalowych kadziach.
12 miesięcy w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. 33% nowych beczek z francuskiego dębu, 34% jednorocznych beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu, 33% dwuletnich beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu. 12 miesięcy w butelce.
Temperatura serwowania: 15-16 ºC
KOLOR
Kolor wiśniowy z fioletowym obrzeżem wskazujący na młodość.
NOS
Wysoka intensywność aromatu, aromat dojrzałych owoców, dobrze komponujący się z drewnem, które przynosi aromaty słodkich przypraw i przyjemne, prażone nuty.
PODNIEBIENIE
To wino otulające, smaczne, zrównoważone, z finezją i przyjemną dojrzałością. Koniec ustny ze wspomnieniami dojrzałych owoców.
Zobacz także