

Szczepy: 62% Xarel·lo, 32% Macabeo, 15% Parellada.
Każda z odmian winogron w tym świeżym i wszechstronnym winie musującym jest uprawiana w winnicach Penedès, które są uprawiane przez członków Aliances per la Terra. Założona przez Gramona w 2015 r., jest to grupa rodzin winiarskich, które uprawiają swoją ziemię w sposób biodynamiczny.
Rzemieślnicy winnicy uważnie czuwają nad La Cuvee, która dojrzewa przez ponad 30 miesięcy w ciszy i spokoju piwnic.
Zawartość alkoholu 12 %
Kwasowość całkowita 3,85 g/l H2SO4
Siarczyny 80 mg/l pH 2,91
Cukier 3 g/l
NOTATKI DEGUSTACYJNE
W nosie, o średniej intensywności, prezentuje eleganckie nuty kwiatowe w towarzystwie aromatów owoców pestkowych, takich jak brzoskwinia i morela. Czujemy również złote jabłko, skórkę cytryny i ananasa. Obecne są aromaty bułki tartej, migdałów i niektóre balsamiczne nuty kopru włoskiego i lauru. W smaku oferuje przyjazne, średnio-cielesne wejście, które obejmuje zmysły, z orzeźwiającą karbonatyzacją o chrupiącej, rześkiej teksturze. Aromaty cytrusowe, jabłkowe i migdałowe powracają w posmaku.
Zobacz także