

El Picaro to wino młodego autora, które daje absolutny szacunek dla natury. Ucieleśnia młodsze pokolenie i łączy w sobie cechy postaci, którą reprezentuje – silnego, odważnego, bezwstydnego i niekontrolowanego młodego człowieka.
Fermentacja odbywała się w betonowych zbiornikach o pojemności 15 000 kg, z kontrolą temperatury, aby nie przekraczać 24 stopni, zachowując w ten sposób owoce i świeżość charakterystyczną dla tego wina. Fermentacja malolaktyczna prowadzona jest w beczkach z dębu francuskiego. Wino to nie było filtrowane ani klarowane agresywnymi metodami, aby zachować jego naturalne cechy.
Ma intensywny aromat, w którym wyróżniają się czarne owoce, takie jak jeżyny i jagody, dominując nad czerwonymi owocami i pojawiające się również nuty mineralne, tworząc świeże, ale złożone wino.
W ustach ponownie dominują doznania owocowe i jest postrzegane jako wino o ciele, które jednocześnie pozostawia przyjemne, zachłanne doznania, spowodowane dojrzałością winogron, z których pochodzi.
Podawać to wino w temperaturze od 16° do 18°.
Szczególnie polecane podawanie do wędlin, serów, ryżu, tapas...
Widok: Widoczna jest fioletowa i wysoka warstwa.
Nos: W nosie aromat czarnych i czerwonych owoców oraz minerałów.
Usta: W ustach treściwe, ale słodkie. Dominują nuty owocowe.
Alkohol%: 14,50 stopnia
Zobacz także