

CARMENCITA ŚWIĘTUJE 100 LAT W 2023 ROKU
Ziarno anyżu, najsłodsza przyprawa
Jest wiele dań, w których ziarno anyżu wspaniale łączy się z resztą składników.
Ze względu na wielką moc słodzenia jest 13 razy słodszy od cukru!
Jest tak wiele do opowiedzenia o aromacie i potężnej słodyczy skoncentrowanej w każdym z tych maleńkich nasionek!
Idealny składnik…
Rozdrobnij ziarno anyżu Carmencita i dodaj je do ciasta na ciasto jabłkowe, cytrynowe lub pomarańczowe. Jego słodki, waniliowo-kwiatowy smak świetnie komponuje się z owocami!
Kawa, czekolada lub mleko. Dodaj kilka ziaren anyżu, aby jego smak był cieplejszy i bardziej komfortowy.
Domowe ciasta, ciasteczka, babeczki, pączki i makarony. Z przyjemnością użyjesz naszych ziaren anyżu, aby zapewnić świeży i aromatyczny akcent.
Dania rybne, mięsne lub warzywne. To niesamowite, jak anyż podkreśla swój smak!
Zupy, gulasze i kremy. Sposób na zaskoczenie bliskich innym smakiem w każdej łyżce.
Ryż. Czy odważysz się poeksperymentować z anyżem, aby nadać orientalny akcent swoim potrawom z ryżu?
Zobacz także