MORCON Iberico extra Tartessos
search
  • MORCON Iberico extra Tartessos
  • MORCON Iberico extra Tartessos
  • MORCON Iberico extra Tartessos
  • MORCON Iberico extra Tartessos

MORCON Iberico extra Tartessos

192,22 zł
Brutto

Iberyjska kiełbasa Morcón produkuje się z mieszanki szlachetnych mięs i boczku świń iberyjskich karmionych żołędziami.

Doprawiona papryką, która nadaje morconu głębokiego czerwonego koloru, podobnego do chorizo. Nadziewana do jelita ślepego („morcón”), stąd jego nazwa.

Waga: Krojone 100g
Ilość

RATY
RATY
Kup teraz i zapłać w ciągu 30 dni

Iberyjski Morcon Tartessos prezentuje następujący skład:

- mięso i słonina wieprzowa iberyjska 

- oregano, czosnek i papryka

Możliwa dostawa w kawałkach o wadzę około 350g/500g/1kg lub w plastrach o wadzę 100g/150g/200g

Dojrzewanie: około 4 miesiące, w suszarniach i magazynach miejscowości Cumbres Mayores, należących do regionu Jabugo (Huelva)

Dzięki audytom przeprowadzanym przez niezależne firmy, autoryzowane i zatwierdzone przez ENAC (Krajowa Jednostka Akredytująca).

Opis sensoryczny: świeży i miękki aromat z nutą papryki. Smaczne i intensywne, o przyjemnej konsystencji.

Przechowywanie: produkt niezależnie od tego, czy jest pakowany próżniowo, czy nie, należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Należy chronić przed słońcem.

W przypadku pakowania próżniowego konsumentowi zaleca się otwarcie i wywietrzenie produktu przez kilka minut przed spożyciem.


018
5 Przedmioty