

Ten cydr jest młodzieńczy, radosny, bezpretensjonalny i idealny do tostów.
Rodzaj: Klasyczny cydr musujący
Zawartość alkoholu: 4,8%
Kraj pochodzenia: Hiszpania.
Wytwarzany ręcznie wyłącznie z jabłek cydrowych, nadaje się dla osób na diecie wegańskiej i bezglutenowej.
Produkcja: Moszcz wytwarzany jest tradycyjnymi metodami, z wykorzystaniem różnych odmian słodkich i kwaśnych jabłek cydrowych. Fermentacja alkoholowa odbywa się w kontrolowanej temperaturze, w wyniku której powstaje cydr bazowy, a następnie następuje filtracja, dosładzanie i nasycanie dwutlenkiem węgla.
Kolor: Intensywnie żółty z obfitymi bąbelkami.
Aromat: Eleganckie, owocowe aromaty.
Smak: Musujący początek, dobra równowaga między delikatną kwasowością a słodyczą, bąbelki wzmacniają żywe, owocowe doznania.
Łączenie: Niezwykle wszechstronne, idealne na aperitif lub po pracy. Spróbuj z sushi, patatas bravas lub dobrym burgerem.
Opis
Zobacz także