Możliwa dostawa w kawałkach o wadzę około 350g/500g/1kg lub w plastrach o wadzę 100g/150g/200g.
Dojrzewanie: około 5 miesiące, w suszarniach i magazynach Cumbres Mayores, należących do regionu Jabugo (Huelva)
Dzięki audytom przeprowadzanym przez niezależne firmy, autoryzowane i zatwierdzone przez ENAC (Krajowa Jednostka Akredytująca).
Opis sensoryczny
Po przecięciu ciemnoczerwony, z marmurkowymi naciekami tłuszczu. Świeży aromat z nutą papryki. Przyjemny i gładki smak oraz soczysta konsystencja
Przechowywanie: produkt niezależnie od tego, czy jest pakowany próżniowo, czy nie, należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Należy chronić przed słońcem.
W przypadku pakowania próżniowego konsumentowi zaleca się otwarcie i wywietrzenie produktu przez kilka minut przed spożyciem.