- wieprzowina dojrzewająca rasy iberyjskiej 100% lub 75% chuda i tłusta
- sól, czosnek i papryka
Możliwa dostawa w kawałkach o wadzę 350g/500g lub w plastrach o wadzę 100g/150g/200g.
Dojrzewanie: około 4 miesiące, w suszarniach i magazynach miejscowości Cumbres Mayores, należących do regionu Jabugo (Huelva)
Dzięki audytom przeprowadzanym przez niezależne firmy, autoryzowane i zatwierdzone przez ENAC (Krajowa Jednostka Akredytująca).
Opis sensoryczny: świeży i miękki aromat z nutą grubo zmielonej czerwonej papryki. Smak intensywny o przyjemnej konsystencji.
Przechowywanie: produkt niezależnie od tego, czy jest pakowany próżniowo, czy nie, należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Należy chronić przed słońcem.
W przypadku pakowania próżniowego konsumentowi zaleca się otwarcie i wywietrzenie produktu przez kilka minut przed spożyciem.