

Chorizo to najpopularniejszy rodzaj kiełbas wytwarzanych w Hiszpanii.
Produkt peklowany na surowo z wysokiej jakości składnikami naturalnymi, dojrzewający w suszarniach.
Chorizo Extra prezentuje następujący skład:
- wieprzowina świń serrano;
- sól, czosnek i papryka
Możliwa dostawa w kawałkach o wadzę około 350g/500g lub w plastrach o wadzę 100g/150g/200g.
Opis sensoryczny
Świeży i miękki aromat z nutą grubo zmielonej czerwonej papryki. Smak intensywny o przyjemnej konsystencji.
Przechowywanie:
Produkt niezależnie od tego, czy jest pakowany próżniowo, czy nie, należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Należy chronić przed słońcem.
W przypadku pakowania próżniowego konsumentowi zaleca się otwarcie i wywietrzenie produktu przez kilka minut przed spożyciem.
Termin przydatności do spożycia to 4 miesiące od pakowania próżniowego.
You might also like